Avui: 09:00-20:30 h , - h 934576544 640652291 640652291
Temps de lectura 2 min.

Segur que, més d'un dia, els teus budells comencen a sonar abans que sigui l'hora del dinar o el sopar, per exemple. Què fer llavors, quan tens la temptadora opció de sucumbir a aperitius ràpids, accessibles però no gaire recomanables per a la teva salut? La resposta és buscar una alternativa més sana als snacks clàssics, que encara que acostumen a ser de mida petita presenten un alt contingut en greixos, sucre i sal.

Recorda que hi ha moltes opcions per picotejar de forma saludable i fer els cinc àpats recomanats sumant al teu benestar. Des de les fruites i les verdures fins als fruits secs, tens una àmplia gamma de possibilitats al teu abast.

COM PICAR DE FORMA SALUDABLE

Per picar de manera saludable, és fonamental escollir bé l'aliment, però també la quantitat per mantenir l'equilibri. En aquest sentit, qualsevol peça de fruita seria una bona opció.

A més, evita begudes com els refrescos ensucrats o les begudes amb alcohol i acompanya aquest refrigeri amb aigua. És l’opció més sana i el teu cos es mantindrà hidratat.

El que és recomanable és procurar no picar més de dues vegades al dia, a mig matí i a mitja tarda. I, si no estaràs a casa, ja sigui perquè estaràs a la feina o gaudint de les teves vacances, prepara'ls i porta'ls amb tu.

SNACKS SALUDABLES: MENJAR DE MANERA SANA

Per definició, quan pensem en snacks pensem normalment en opcions poc sanes, però gaudir d'un snack també pot ser prendre un menjar saludable servit en petites racions com una mica de fruita o verdura.

Algunes de les opcions que tens:

  • Broquetes de fruita: combina fruites de diferents colors i gaudeix dels beneficis que t'aporten de manera atractiva, o prepara't una macedònia. Una bona idea és acompanyar-la de iogurt natural sense sucre.
  • Bastonets de pastanaga o raves: els bastonets de pastanaga crua i els raves, tenen un 95% de contingut en aigua i són rics en fibra, minerals i vitamines, sobretot vitamina C. Tant les pastanagues com els raves aporten també potassi, que ajuda a produir proteïnes i a regular el nivell d'aigua a l'organisme. Les pastanagues són baixes en greixos saturats i pràcticament no tenen calories. A més, per la vitamina A que contenen, són unes bones aliades per enfortir la vista.
  • Els snacks de verdures: solen ser variats, per exemple, d'espinacs, pastanaga, tomàquet, remolatxa… però tingues en compte que porten també farina, oli, sal, sucre… Per això, el millor és preparar-los a casa.
  • Els fruits secs: aporten l'energia que necessites, fent que amb poca quantitat desaparegui la sensació de gana. Això sí, que no siguin fregits i millor sense sal. Poden ser unes nous, un grapat d'ametlles crues o de festucs…

Són moltes les opcions, busca la millor per a tu i segueix tenint cura de la teva salut amb una dieta rica i equilibrada. I si tens dubtes, pregunta a la teva farmàcia pel servei d'assessorament dietètic i nutricional, per omplir de benestar tots els teus plats.