Avui: 09:00-20:30 h , - h 934576544 640652291 640652291
Temps de lectura 2 min.

Les ungles són un reflex de la teva salut, per això, davant de qualsevol canvi primer cal descartar la presència d'alguna malaltia sistèmica que les afecti. Les ungles es poden trencar de manera diferent en cada individu, encara que moltes persones poden manifestar el problema d'una manera greu. Les dues formes més freqüents són l'exfoliació a làmines o capes transversals a partir de la vora lliure i la fissuració en sentit longitudinal. Altres formes menys freqüents són l'aspecte mat i rugós de la superfície, els acanalaments longitudinals i l'enlairament de la làmina del llit unguial.

Les ungles trencadisses són un problema molt freqüent que preocupa la persona que el pateix no només per la seva repercussió estètica sinó també per la dificultat que suposa per fer les tasques quotidianes. A continuació, t'expliquem algunes precaucions, recomanacions i cures quotidianes per poder mantenir les ungles i evitar que es trenquin fàcilment.

CURES PER EVITAR UNGLES TRENCADISSES

Totes les persones amb ungles fràgils han de mantenir una sèrie de cures higièniques senzilles que s'han de seguir com a part de la rutina de cura.

  • No treguis les cutícules de les ungles ni les arranquis, es poden produir petites ferides que faciliten l'entrada de patògens.
  • Mantingues les ungles netes i curtes, cuidant periòdicament la vora lliure amb una llima suau.
  • Després de mullar-te les mans, aplica't cremes o ungüents protectors a base de glicerina, vaselina o silicones.
  • Utilitza enduridors unguials, que donaran una major consistència a la làmina unguial de l'ungla, contribuint a la disminució de fissures i trencaments. Actualment, solen formular-se a base de substàncies poc al·lergitzants
  • Consumeix més proteïnes i àcids grassos. Moltes vegades les ungles estan febles perquè al cos li manquen nutrients. Potser has de revisar la teva dieta, compta amb el consell de la teva farmàcia. Per enfortir les ungles pot ajudar-te consumir més carns blanques, ous, verdures de fulla verda i soja per afegir més proteïnes. En el cas dels àcids grassos es troben a les nous, els lactis, els olis i llavors, entre d'altres.
  • Tingues precaució amb els productes per a ungles menys naturals. Limita el seu ús un cop per setmana. Pregunta a la teva farmàcia quins productes s'adapten millor a tu.

Cuidados uñas quebradizas

ALTRES RECOMANACIONS

Altres recomanacions que poden ajudar a mantenir la salut de les teves ungles és realitzar les tasques domèstiques que requereixin un contacte continu amb l'aigua i productes químics amb guants, aquests productes són molt abrasius amb la pell i les ungles i poden trencar-les fàcilment. És important mantenir les ungles seques, per això no s'han de col·locar els guants mullats ni mantenir les mans mullades durant molt de temps.

També procura eliminar l'hàbit de mossegar-te les ungles. En mossegar les ungles es creen capes de creixement que posteriorment faciliten que apareguin ungles trencadisses. A més, les ungles són un lloc ideal perquè proliferin bacteris de tota mena pel fet que els dits estan constantment manipulant objectes que poden estar contaminats o bruts.

Seguint aquestes recomanacions, tingues també present no utilitzar les ungles com si fossin eines per obrir flascons, llaunes i altres objectes, a més de protegir-les en realitzar treballs manuals com fusteria, fontaneria, pintura i altres activitats freqüents en l'àmbit domèstic.

 Segueix sempre aquests consells i no oblidis les ungles a la teva rutina de cura. I, si en tens dubtes, segueix el consell del teu farmacèutic en tot moment.